Wat is een nicknaam?

Een nicknaam is een naam die je gebruikt om met je vrienden te chatten. Deze kan je zelf kiezen en kan een volledig fictieve naam zijn.

Hoe verander ik mijn nicknaam?

Je kan op de chat van naam veranderen met het commando:

/nick <nieuwe-naam>

Wanneer moet ik mijn nicknaam registreren?

Als je zeker wil zijn dat niemand anders jouw nicknaam kan aannemen, wanneer iemand je rechten wil geven op een chatroom of je je eigen chatroom wil registeren moet je je nicknaam eerst registreren.

Om je nicknaam te registreren, neem je eerst de naam aan die je wil registreren en gebruik je vervolgens het volgende commando:

/ns register <wachtwoord> <e-mailadres>

Bijvoorbeeld:

/ns register AshKetchum37 [email protected]

Inloggen op je nicknaam

Eens je je nicknaam hebt geregistreerd, zal je telkens moeten inloggen op je nicknaam. Wanneer je de flash webchat gebruikt is dit eenvoudig, dan kan je op het beginscherm waar je je nicknaam ingeeft, ook ineens het wachtwoord van je nicknaam ingeven. Je zal dan automatisch ingelogd worden.

Een andere manier om in te loggen op je nicknaam is aan de hand van het volgende commando:

/ns id <nicknaam> <wachtwoord>

Bijvoorbeeld:

/ns id Pikachu AshKetchum37

Mijn naam verandert telkens naar Guest of Gast

Als je naam telkens in Guest of Gast verandert, wil dat zeggen dat je een nicknaam probeert die geregistreerd is door iemand. Als jijzelf deze geregistreerd hebt, moet je hier op inloggen om te voorkomen dat je naam verandert naar een Gast- of Guestnaam.

Je wachtwoord veranderen

Je kan ten allen tijde het wachtwoord van je nicknaam veranderen. Dit doe je door eerst in te loggen op je nicknaam. Vervolgens kan je dit commando gebruiken om je wachtwoord aan te passen:

/ns set password <nieuw-wachtwoord>